Prachtige portretten voor iedereen!


Waarom een portret laten maken?

Een portret kunt u om verschillende redenen laten maken. Als een dierbare en blijvende herinnering of als een mooi cadeau voor een speciale gelegenheid. Een geboetseerd portret is een tijdloos kunstwerk. Een kunstwerk waarin de geportretteerde herkenbaar afgebeeld is en waarin het karakter, of zelfs een stukje van de ziel terug te vinden is. De toets, de interpretatie en boetseerstijl van Claartje zorgen voor een mooi en uniek kunstwerk.

Portret opdracht

Als mijn stijl van boetseren u aanspreekt en u een portret door mij wilt laten boetseren van uzelf of van een van uw dierbaren, nodig ik u uit voor een  gesprek in mijn atelier. We bespreken wat uw wensen zijn en wat mijn  mogelijkheden zijn. De kosten voor de buste zijn afhankelijk van het materiaal en de grootte van het werk.  Na overeenstemming maken we een afspraak voor de eerste boetseersessie. Ik boetseer een eerste opzet  en maak rondom foto's van het model waarmee ik verder aan de slag ga. Het model zal zeker nog één- en misschien twee keer model moeten komen zitten.

In memoriam

 
Is een bezoek aan mijn atelier niet (meer) mogelijk, dan kunnen we ook kijken welke foto's er zijn. Dan is een gesprek belangrijk, omdat ik dan een indruk krijg van de persoon die geportretteerd gaat worden.

Portretteren is mijn passie.

Tijdens het  portret boetseren is niet alleen de uiterlijke vorm van belang. In de ruimte die ontstaat tijdens de concentratie komt er een andere soort van interactie tot stand, waarin ik tot de diepere lagen door kan dringen van het model. ( Ik kijk/voel dus achter de maskers.) In eerste instantie ‘voel’ ik deze lagen heel lijfelijk , waarna ze op wonderlijke wijze omgezet worden in de klei en in de vorm.  Een van de reacties na het maken van een portret was: “Je hebt hem niet alleen voortreffelijk getroffen, maar je hebt zelfs zijn ziel mee geboetseerd”.


"De ziel mee geboetseerd"

Foto impressie van eerdere opdrachten

Kijk en vergelijk.

© 2011 - 2021 Alle rechten voorbehouden.

Aanmelden voor de nieuwsbrief